Zijn dit de meest absurde foto-aankopen die je ooit hebt gezien?


Fotografie is misschien wel het meest apparatuurintensieve tijdverdrijf op aarde, wat betekent dat er weliswaar ongelooflijke apparatuur te koop is, maar dat er ook genoeg prullen zijn om je geld aan te verspillen. Zijn dit enkele van de slechtste fotografie-aankopen die je hebt gezien?

Ik ben absoluut geen impulsieve koper. Als ik een vermoeden heb dat ik iets wil, ga ik vaak door een patroon van uitgebreid onderzoek, gevolgd door nog intensiever twijfelen. Dus als ik eindelijk zover ben dat ik mijn zuurverdiende geld wil neerleggen, ben ik er over het algemeen van overtuigd dat ik niet snel spijt zal krijgen. Toch heb ik in de loop der jaren een aantal vreselijke aankopen gedaan. Mijn ergste aankoop was een cameratas waar ik mijn hele assortiment lenzen in kwijt kon. Hij had meer vakjes en hoekjes dan een ondergronds tunnelnetwerk. Maar zodra ik hem had, wist ik dat ik het verknald had. Nadat ik al mijn spullen erin had gedaan, kon ik nauwelijks naar buiten strompelen omdat hij zo zwaar was. En waarom zou ik elke lens nodig hebben voor een dagtrip? Ik heb nog een paar andere beschamende aankopen gedaan die ik liever niet opbiecht.

En dat brengt ons bij deze geweldige video van Henry Turner, waarin hij zeven van zijn meest absurde fotografie-aankopen deelt. Het is belangrijk op te merken dat Turner aan het begin aangeeft dat het een volledig subjectieve lijst is die voor iedereen anders kan zijn. Een van de meest interessante aankopen waarover hij spreekt zijn ND grad filters. De reden waarom hij het een vreselijke aankoop vindt, is dat je precies hetzelfde kunt doen in postproductie, of in de camera door bracketing. Het is een actueel onderwerp met alle AI-ontwikkelingen die suggereren dat de dag kan komen dat fotografie weinig meer is dan datamanipulatie op software. Hij heeft nog een paar andere goede. Bekijk de video eens en laat me wat van je slechtste fotografie-aankopen van de afgelopen jaren weten.

Bekijk de dagprijs