Vijf dingen die succesvolle fotografen niet doen


Een paar jaar geleden maakte ik een YouTube-video over dit onderwerp. Nu we het einde van het jaar naderen, vind ik het de moeite waard om er nog eens naar te kijken.

Ik zit al meer dan tien jaar in de fotografie. In die tijd heb ik het een en ander geleerd over hoe je een succesvol fotografiebedrijf runt. In dit artikel wil ik een aantal van die dingen met jullie delen. Hier zijn vijf dingen die ik niet die me geholpen hebben succesvol te zijn.

1. Zet niet zomaar een foto op je website

U kent de oude uitdrukking: “Je krijgt nooit een tweede kans om een eerste indruk te maken. Nergens is dat meer waar dan in de online wereld van vandaag.

De eerste foto op uw website moet indruk maken, het moet het beste van het beste van uw foto’s zijn. Elke foto daarna moet ook een soort impact hebben. Wil je klanten winnen? Uw website beelden moeten geweldig zijn.

portret van een meisje in een jurk post niet beste foto's

2. Laat je klanten niet wachten

Ik snap het – je moet hier geen onredelijke verwachtingen stellen. Niemand verwacht dat je trouwfoto’s binnen 24 uur klaar hebt. Maar als je een portretfotograaf bent, specifiek professionele portretten voor zaken, als je indruk wilt maken, zorg dan dat je de proefdrukken dezelfde dag of niet later dan de volgende dag klaar hebt.

Bekijk de dagprijs

Om de cyclus echt te verkorten, probeer tethering. Het gerucht zal rondgaan hoe snel en efficiënt je bent.

3. Maak niet de fout om andere fotografen te vragen wat hun instellingen waren.

Ik was vroeger ook zo iemand. Als je nieuw bent, is het één ding om aan een meer ervaren fotograaf te vragen wat zijn/haar instellingen waren bij een specifieke foto. Maar proberen om die instellingen te imiteren en toe te passen op een bepaalde situatie is een recept voor een ramp.

Wat je uiteindelijk leert is dat instellingen situationeel zijn. De beste manier om het te leren is door te oefenen en veel te oefenen!

Vraag niet welke instellingen de camera kiest.

4. Wees niet geobsedeerd door apparatuur

Ik maak me hier vandaag de dag nog steeds schuldig aan. Ik ben geobsedeerd door apparatuur, maar ik ben er in de loop der jaren veel strategischer in geworden. De nieuwste en beste camera’s, lenzen en verlichting zijn allemaal leuk. Ze maken het maken van de foto sneller en efficiënter. Maar zij maken de foto niet – dat doe jij als fotograaf.

Het beste gereedschap is het gereedschap tussen je oren, niet het gereedschap in je hand. Als je inspiratie nodig hebt met de apparatuur die je hebt, ga dan naar een fotosite zoals Flickr of 500px. Zoek groepen op die de spullen gebruiken die je al hebt om je eraan te herinneren wat er allemaal mogelijk is. Ik heb mijn interesse in nieuwe spullen verloren als ik eraan herinnerd werd hoe goed mijn bestaande spullen zijn.

5. Verspil geen tijd met het proberen indruk te maken op andere fotografen

Hier is een vriendelijke herinnering – andere fotografen schrijven geen cheques voor je uit, dat doen je klanten. Hoe cool het ook is om indruk te maken op andere fotografen, onthoud dat zij je rekeningen niet betalen. Dat zijn je klanten. Concentreer je tijd, moeite en energie op het maken van indruk op hen! Zij zijn de enigen die er echt toe doen.