Vier geweldige Leica camera’s die betaalbaar zijn


Het gebeurt niet vaak dat je Leica-camera’s associeert met betaalbaar, maar als je wat graaft, kun je een aantal zeer aantrekkelijke opties vinden.

Lange tijd heb ik altijd een Leica camera in mijn collectie willen hebben. Ik werd aangetrokken door het vakmanschap en de onberispelijke reputatie die ze over de hele wereld hadden. Ik hield ook van die onmiskenbare rode cirkel die Leica’s aanduidde. Eigenlijk was het meer een statussymbool en ego dan iets anders, maar toen ik ouder werd en steeds meer beroemdheden met Leica’s in hun hand zag zwaaien, raakte ik er een beetje van in de war. Ik had ook een studentenlening en reisde vele jaren als rugzaktoerist, waardoor het idee van Leica’s voorgoed uit mijn hoofd verdween.

Tegenwoordig kun je echter Leica-camera’s kopen voor zeer redelijke prijzen. En dat brengt ons bij deze geweldige video van Kai Wong, waarin hij vier betaalbare Leica’s introduceert. Om zeker te zijn, dit zijn geen nieuwe modellen zoals de Leica M11 Rangefinder, die voor iets minder dan $9.000 wordt verkocht. Het zijn oudere modellen, maar zoals alles wat goed gebouwd is, betekent oud niet slecht. Een goed voorbeeld is de Leica M8 Rangefinder, die u op eBay kunt vinden voor minder dan $2.000. Deze modellen hebben zeker hun eigenaardigheden, maar als u ooit de trotse eigenaar van een Leica hebt willen worden, kijk dan eens naar deze video en bereid u voor op een aangename verrassing.

Bekijk de dagprijs