Testen van de iPhone 14 Pro voor nachtelijke straatfotografie


Mobiele telefooncamera’s hebben de afgelopen tien jaar enorme vooruitgang geboekt, tot het punt waarop ze op bepaalde gebieden onbetwistbaar kunnen concurreren met speciale camera’s. Dus, hoe is het nieuwe vlaggenschip iPhone in een gebied dat het beweert te domineren?

Het was rond 2016 dat ik mijn telefooncamera serieus begon te nemen, als ik me goed herinner. Ik kocht een top-specificatie Google Pixel en ik kon eindelijk de bedreiging zien die het vormde voor point-and-shoot camera’s. In 2018 begon ik mijn telefoon te gebruiken om groothoekopnamen te maken in plaats van van lens te veranderen. Nu gebruik ik mijn telefoon voor de meeste groothoekopnamen en de meeste andere kiekjes – het bleef zich opdringen op het terrein dat vroeger van mijn camera was.

De mate waarin de computationele kant van telefoonfotografie is verbeterd, is het meest verantwoordelijk voor de waarde ervan voor mij. Zelfs de Portretmodus, die bij de introductie een soort meme was, is nu zo goed dat zelfs fotografen het niet altijd kunnen zien. Een gebied dat bijzonder veel indruk op me heeft gemaakt bij de nieuwste telefooncamera’s zijn de mogelijkheden bij weinig licht. Je kunt vaak foto’s maken die 10 jaar geleden compleet afgeschreven zouden zijn.

Bekijk de dagprijs

In deze video krijg je een kijkje achter de schermen van een nachtelijke straatopname met de nieuwe iPhone 14 PRO en zie je hoe goed hij presteert. Wat vind je ervan?