Stralende Foto: Dierenfoto’s direct verwerken … en mooi?


Radiant Photo belooft foto’s direct te verwerken … en het goed te doen. Hoe verwerkt het foto’s van dieren?

Wat doet Radiant Photo?

Radiant Photos stelt dat het is gemaakt door fotografen voor fotografen. Het is een eenvoudig te gebruiken editor die zowel als standalone en als plugin werkt. Wanneer u een foto opent, analyseert Radiant Photo elke foto en stelt bewerkingen voor die het het beste vindt voor elke foto. In plaats van presets toe te passen, probeert het de kleur, het detail en het licht in elke foto naar voren te halen.

De meesten van ons genieten waarschijnlijk van het fotograferen van dieren. Of het nu onze favoriete kat of hond is of een IJslands paard of papegaaiduiker, foto’s van dieren brengen ons vaak vreugde (tenzij de ontmoetingen zo zijn!). Ik besloot te kijken hoe Radiant Photo dierenfoto’s zou verwerken die ik nog niet echt had aangeraakt.

Deze keer gebruikte ik Radiant Photo als plugin in Photoshop.

IJslandse papegaaiduiker

Mijn foto van de IJslandse papegaaiduiker was iets onderbelicht. Ik was benieuwd hoe Radiant Photo deze foto zou interpreteren. Hierboven is de voor en na.

Bekijk de dagprijs

Papegaaiduiker, bewerkt door Radiant Photo.
Radiant Photo’s verwerking na het importeren van de vogelfoto.

De eerste foto zag er al goed uit. Het was aanzienlijk helderder.

Stralende foto gedetailleerd bewerkingspaneel

Gedetailleerd bewerkingspaneel, stralende foto.
Gedetailleerd bewerkingspaneel, stralende foto.

Klikken op Gedetailleerd bewerken onthult Smart Presets en Smart Editing. De software was standaard ingesteld op Dieren, zoals verwacht. Klikken op enkele andere Smart Presets leverde niets beters op dan wat er al was, ook te verwachten.

Dit is hoe Radiant Photo de vogelfoto verwerkte voordat ik de filmstock emulatie toepaste.
Dit is hoe Radiant Photo de vogelfoto verwerkte voordat ik de filmstock emulatie toepaste.
Dit is de vogelfoto met de filmstock emulatie.
Dit is de vogelfoto met de filmstock emulatie.

Stralende Foto film emulaties

Filmstocks, te vinden in Color Grading in Radiant Photo.
Film Stocks, te vinden in Color Grading in Radiant Photo.

Ik opende de sectie Color Grading en experimenteerde met enkele van de Color Film looks. De eerste, genaamd Classic Film, viel me op. Ik vond het ook leuk dat het wat van de gelige gloed van de zon had verminderd, iets dat er in het echt geweldig uitzag, maar ik had besloten dat ik niet zoveel wilde in de uiteindelijke foto.

Als ik deze foto zelf zou bewerken, zou ik waarschijnlijk de hooglichten van de vogel wat gedimd hebben en geprobeerd hebben wat van de textuur van de witte veren naar voren te halen. Dit is iets wat ik waarschijnlijk in RAW zou kunnen doen. Hierbij verwerk ik een 16-bit TIFF bestand.

IJslands paard

Ik had vijf minuten met dit paard rondgehangen en zijn neus geaaid voordat ik besloot het te fotograferen. Daardoor kon ik heel dicht bij het paard komen voor deze intieme foto.

Radiant Photo heeft de paardenfoto direct na het importeren verwerkt.
Radiant Photo heeft de paardenfoto direct verwerkt bij het importeren.

Na het importeren produceerde Radiant Photo resultaten. Zoals gebruikelijk, lichtte het de iets onderbelichte foto op en creëerde wat contrast en detail, want de oorspronkelijke foto zag er een beetje “plat” uit.

Dit is hoe Radiant Photo de paardenfoto aanvankelijk verwerkte.
Zo heeft Radiant Photo de paardenfoto bewerkt.

De mijne stralend maken

Ik vond dat de eerste snelle bewerking bij het importeren me al grotendeels had gebracht waar ik heen wilde. De mogelijkheid om de foto daadwerkelijk te analyseren en dienovereenkomstig te bewerken onderscheidt Radiant Photo van veel andere fotobewerkingsprogramma’s. De tweaks voor deze foto’s lijken intelligent gedaan en brengen meer kleur en rijkdom naar voren. Hoewel Radiant Photo beide foto’s niet precies bracht waar ik ze wilde hebben, was het een goed begin.