Sigma 70-200mm f/2.8 sportobjectief test


Sigma beschrijft deze lens als zijn “vlaggenschip”, maar hoe presteert hij in de handen van een onafhankelijke reviewer? Neem een kijkje en ontdek of hij de hype waarmaakt.

Voordat ik mijn Canon R5 kocht, met een aantal native lenzen erbij, was ik een groot voorstander van lenzen van derden. In mijn verzameling lenzen heb ik een aantal Tamrons, Tokinas, en Sigmas, en ik moet zeggen dat van alle lenzen van derden die ik bezit, de Sigma 50mm f/1.4 Art altijd mijn favoriet is geweest, ondanks zijn gewicht en gewicht. De kwaliteit en scherpte die ik van die lens kreeg was veel beter dan van een aantal Canon L-serie lenzen die ik bezit, dus ik ben zeker een fan van Sigma’s lenzengamma. Dat gezegd hebbende, ik heb nog nooit een 70-200mm lens gehad, dus toen ik naar Sigma’s website ging om het nieuwste assortiment te bekijken, was ik nogal verbaasd om te zien dat ze de 70-200mm lens als hun “vlaggenschip” lens noemen.

Dat is een grote uitspraak, dus ik was erg blij om deze geweldige video te zien, gebracht door Christopher Frost, waarin hij de Sigma 70-200mm f/2.8 Sports lens bespreekt. Sigma beschrijft deze lens als volgt: “De Sigma 70-200mm f/2.8 DG OS HSM Sports lens is een flexibele telezoomlens die zich kenmerkt door zijn heldere en verfijnde ontwerp. Het snelle constante f/2.8 maximale diafragma blinkt uit in moeilijke lichtomstandigheden en biedt ook meer controle over de scherptediepte om onderwerpen te isoleren.” Maar wat zegt een onafhankelijke recensent als Frost? Mijn favoriete citaat uit zijn review was ongetwijfeld zijn beschrijving van het bokeh dat “net zo vloeiend en aangenaam is als de stem van Barry White”. Boterachtig goud. Met een prijs van $1.400 is hij niet supergoedkoop, maar als hij ook maar enigszins lijkt op mijn 50mm Art lens (ook al is dat een prime lens), dan is $1.400 een koopje. Bekijk de video eens en laat me weten wat je ervan vindt.

Bekijk de dagprijs