Onze langetermijnbeoordeling van de Think Tank Airport Security Trolley


Het is 11 jaar geleden dat ik de Think Tank Airport Security V2 trolley kocht als mijn hoofdtas voor bruiloften. Hij diende zijn doel, en ik ben nog steeds blij met de tas. In dit artikel wil ik de tas beoordelen op basis van mijn bevindingen vanaf het eerste moment dat ik de Think Tank trolley kocht in 2011.

Net als veel fotografen heb ik een rugzak om mijn fotoapparatuur in te vervoeren. Met een goede rugzak kun je op een relatief comfortabele manier veel spullen meenemen. Hij beschermt je spullen ook, wat net zo belangrijk is.

Hoewel rugzakken geweldig zijn, vind ik deze tassen niet erg praktisch tijdens bruiloften. Theoretisch is het mogelijk om er een te gebruiken tijdens zo’n dag, maar een rugzak afnemen om een andere lens of flitser te pakken duurt veel te lang. Je moet hem van je rug afhalen, ergens veilig neerzetten, de rugzak openen, lenzen wisselen, de rugzak sluiten en hem weer omdoen.

Bekijk de dagprijs

Als je maar op één locatie bent, zou je hem op een veilige plek op de grond kunnen laten liggen. Maar daarvoor kun je elke fototas gebruiken, en daarom gaf ik de voorkeur aan een schoudertas voor bruiloften. Je zet de schoudertas gewoon neer en pakt hem met gemak weer op. Ik koos voor een LowePro Stealth Reporter D550 omdat die een rits had die toegang bood zonder dat hij helemaal open hoefde.

Pelican of Think Tank

Ik heb jarenlang met veel tevredenheid de LowePro Stealth Reporter gebruikt. Er was echter een nadeel. Het werd zwaar op de schouder tijdens een 14 uur durende trouwdag. Dus besloot ik op zoek te gaan naar een alternatief. Zou het niet geweldig zijn als de tas wielen had? De voor de hand liggende oplossing was een trolley.

Er waren twee opties: een Pelican koffer, of een Think Tank trolley. Het was een moeilijke beslissing, want beide zijn geweldig. Maar ik vond de Think Tank om een aantal redenen beter. Ten eerste lopen de wielen stiller en soepeler, het intrekbare handvat beviel me beter, er kon een statief aan worden bevestigd en er zat een stalen kabel aan het onderstel met een TSA-slot. Bovendien bezat ik al een Think Tank Streetwalker rugzak, en die beviel me wel. Dus ging ik voor de Think Tank Airport Security V2 trolley.

Wat ik kreeg

De Think Tank Airport Security V2 was een van de grotere trolleys die beschikbaar waren. Zoals gezegd was de staalkabel die aan het onderstel is bevestigd een groot verkoopargument, aangezien ik mijn tas op de trouwlocaties alleen moest laten. Zo kon ik niet alleen de tas zelf vergrendelen, maar hem ook vastmaken aan verwarmingsbuizen, palen en andere vaste dingen. Dat zou het risico van diefstal minimaliseren.

De tas heeft veel ruimte, genoeg voor mijn spullen, met ruimte voor groei. Een groot neopreen zakje aan de voorkant biedt ruimte voor een reflector, en ik kan er een stel lichtmodifiers in kwijt. Er kan ook een laptop in, als je wilt. Er is zelfs een tweede staalkabel met slot beschikbaar voor dat doel.

Er zijn zakken aan de voorkant, aan één kant, en aan de binnenkant. En er is een systeem om een statief aan de tas te bevestigen, wat een groot voordeel is. Maar wat me erg verraste was de mogelijkheid om de Airport Security V2 om te vormen tot een rugzak. Er zijn schouderbanden verborgen in de achterzak, voor het geval je de trolley moet vervoeren over terrein dat geen wielen ondersteunt.

Ik heb deze schouderbanden een paar keer gebruikt. En ik moet zeggen, hoewel de tas vrij zwaar kan zijn als hij volledig geladen is, werkt hij goed, maar alleen voor noodgevallen, voor het geval de wielen niet werken. Ik kwam zo’n situatie tegen tijdens een paar bruiloften en een keer tijdens een themafotoshoot in een bos. Maar ik gebruik de tas liever zoals hij bedoeld is: als trolley.

Wat heb ik binnenin gedragen?

De fotografie-uitrusting die ik bezit is veranderd in de 11 jaar sinds ik de tas kocht. Wat ik in de trolley draag is ook veranderd. In het begin stopte ik alles wat ik had in de tas, en dat was veel: twee camera’s, acht lenzen, flitsers en batterijpacks. Vaak nam ik tijdens bruiloften alleen de noodzakelijke apparatuur mee en liet ik de dingen thuis die ik niet verwachtte te gebruiken.

Vanaf het moment dat ik de Profoto flitsers gebruikte, werd de Think Tank Airport Security V2 bestemd voor deze flitsers en modifiers. Ik kon ook een camera en een paar lenzen in de tas stoppen, maar ik gaf de voorkeur aan een schoudertas als extra tas. Daarvoor kocht ik een Think Tank Urban Disguise, die ik over de draagbeugel kon schuiven. Zo kon ik een extra lens en flitser in de schoudertas hebben en de Profoto flitsers in de trolley. De statiefhouder van de trolley werd gebruikt voor een paar lichtstatieven.

Het werkte als een charme. Ik had alle apparatuur die ik nodig had voor een hele dag trouwfotografie. De Profoto flitsers werkten geweldig als ik weinig omgevingslicht had om mee te werken en ook voor de incidentele avondfoto’s met het bruidspaar.

Mijn 11 jaar ervaring met de Trolley

De Think Tank Airport Security V2 heeft me in die 11 jaar van uitgebreid gebruik nooit in de steek gelaten. Het verbaasde me toen ik me realiseerde hoe lang ik hem al gebruik. De tas is in een perfecte staat, en het buitenmateriaal is nog steeds zonder slijtage, behalve de onderste bumperplaat, die een aanzienlijke hoeveelheid krassen heeft opgelopen, maar daar is deze plaat voor. Hij beschermt de tas telkens als ik hem tegen de stoep, drempels of drempels moet trekken.

Ik heb de wielen vervangen omdat er een beschadigd raakte. Dit kwam door mijn eigen schuld. Maar ik heb een nieuwe set wielen besteld bij Think Tank en de beschadigde zonder problemen vervangen. Hij loopt weer net zo rustig als voorheen. De enige keer dat de wielen niet werken is in losse grond, een kiezelstrand, of iets dergelijks. In dat geval zijn er altijd nog de schouderbanden beschikbaar, verborgen in het achtercompartiment. Als u de schouderbanden liever niet gebruikt, heeft de tas goed gevoerde handvatten aan vier zijden.

De enige slijtage die kan worden gevonden is bij het neopreen zakje aan de voorzijde. Ik pak dit vakje altijd maximaal in met flitsparaplu’s en andere lichtmodifiers. Het heeft een deel van zijn rek verloren, hoewel het nog steeds zonder probleem alle dingen kan houden die ik erin stop. Ook zijn de transparante vakken aan de binnenkant wat fletser en doffer geworden. Maar dat is normaal voor zulke materialen, denk ik.

Wat ik leuk vind aan de Think Tank Airport Security V2

Ik vind bijna alles leuk aan deze trolley. Maar als ik een paar dingen zou moeten noemen die de trolley opvallen, dan zijn het zeker de wielen en de staalkabel die aan het chassis is bevestigd. Maar er is meer. Je kunt hem gebruiken als rugzak in noodsituaties, er past een ton aan spullen in, en het materiaal van de tas ziet er na 11 jaar nog steeds als nieuw uit.

Wat ik niet leuk vind aan de Think Tank Airport Security V2

Toch is niet alles perfect met de Think Tank Airport Security V2. Er zijn een paar dingen die ik niet leuk vind aan deze specifieke trolley. Een van die dingen is de verminderde rek van het neopreen zakje aan de voorkant. Maar dat is waarschijnlijk normale slijtage.

Het voorvakje met rits is een beetje te smal en strak. Het zakje voor visitekaartjes heeft geen klittenband om het dicht te houden. Maar wat me het meest tegenstaat is de positie van het zijvak. Als er een statief of lichtstatief is bevestigd, kan dit vak niet worden gebruikt, en dat is jammer.

Geloof het of niet, maar dit zijn de enige minpunten die ik na 11 jaar gebruik heb gevonden. Voor mij is deze trolley bijna perfect. Zoals gezegd, hij heeft me nog nooit in de steek gelaten.

De beste fototas die ik heb gekocht

Ik weet dat het brutaal is om te zeggen, maar voor mij is dit de beste fototas die ik heb gekocht. Het is voor een specifiek doel, natuurlijk. Je zou hem niet mee willen nemen op een wandeling. Maar voor bruiloften en bedrijfsopdrachten is het een trouwe metgezel, en heb ik mijn fotoapparatuur veilig en comfortabel kunnen dragen.

Uiteindelijk besloot ik een tweede trolley te kopen, de Think Tank Airport Navigator, die mijn schoudertas tijdens bruiloften vervangt. Het mooie van deze trolley is dat je hem ook als schoudertas kunt gebruiken, en hij kan zonder problemen worden aangesloten op de Airport Security V2. De Airport Navigator is een heel ander type trolley, en het is een geweldige aanvulling.

De Think Tank Airport Security V2 heeft enige tijd geleden een update gehad. De V3 versie heeft een paar upgrades die het een nog betere trolley kunnen maken. De stalen sluitkabel is beter bereikbaar, en in het afsluitbare voorvak past een 17-inch laptop en tablet. Ik geloof dat er ook enkele andere wijzigingen zijn. Ik zou mijn tas graag upgraden naar de V3-versie, maar ik zie geen reden om mijn huidige tas te vervangen, want hij is nog steeds perfect voor mij. Ik hoop dat hij nog 11 jaar meegaat.

Als u op zoek bent naar een zeer capabele cameratas waar veel apparatuur in past, dan zal de Think Tank Airport Security nog vele jaren meegaan.