Nieuw foto restauratiefilter in Photoshop laat oude foto’s er weer als nieuw uitzien


Heb je oude korrelige foto’s die je graag zou willen moderniseren en nieuw leven inblazen? Photoshop heeft een nieuw filter waarmee je dat in een paar seconden kunt doen.

Toen ik onlangs terugkeerde naar Australië, nam ik mijn beide dochters mee, nu vier en zes jaar oud. Het was de eerste keer in drie jaar dat we terug waren, en nu ze allebei wat ouder zijn, waren ze erg geïnteresseerd in oude foto’s die mijn moeder (hun grootmoeder) van mij had toen ik nog een kind was. Ze lachten zich rot als ze me zagen als tweejarige met spaghetti over mijn gezicht, maar terwijl we ze allemaal doornamen, kon ik het niet laten om met een kritisch oog naar die oude foto’s te kijken, terwijl ik overwoog hoe ver de beeldkwaliteit en de afdrukkwaliteit in die tijd zijn verbeterd. “Zou het niet mooi zijn om die oude foto’s aan de moderne normen aan te passen,” dacht ik.

En dat brengt ons bij een geweldige nieuwe video die u wordt gebracht door Unmesh Dinda, van PiXimperfect, waarin hij een nieuw filter op Photoshop bespreekt dat oude foto’s herstelt en ze nieuw leven inblaast. Inderdaad, het heet eigenlijk het restauratiefilter. Het is echter nog niet beschikbaar in de standaardversie van Photoshop, maar Unmesh laat je precies zien hoe je het kunt krijgen. Hij neemt ook de proef op de som, bespreekt de beperkingen en vergelijkt het met soortgelijke platforms als Remini en MyHeritage. Ik ben al begonnen met het plannen van hoe ik al die foto’s waar mijn kinderen van hielden zal opfleuren, zodat ze thuis aan de muur van onze familie kunnen worden opgehangen en er niet zo oud en misplaatst uitzien. Wat vindt u ervan?

Bekijk de dagprijs