Mobiele maandagen: Identificeer je onderwerpen op je iPhone met Visual Look Up


Ik was door de foto’s op mijn iPhone 13 Pro aan het kijken en zag bij de hulpmiddelen onder de foto dat het informatiehulpmiddel ook kleine sterretjes ernaast had. Visual Look Up is een functie waarmee je snel kunt achterhalen wat het onderwerp op je foto is, zoals plantensoort, hondenras en meer.

Bij het onderzoek hiernaar bleek dat de Visual Look Up-functie al aanwezig is sinds de iOS 15-update en beschikbaar is in de iPhones die dateren uit de iPhone SE-, XS-, XR-, 11-, 12- en 13-serie. Het is ook een functie die beschikbaar is in sommige van de iPads. Visual Look-up is regionaal beperkt beschikbaar, controleer de beschikbaarheid van de functie voor jouw toestel.

Visueel opzoeken en planten

De foto, hierboven vermeld, was een bloem die ik had genomen op mijn Olympus OM-D E-M1 Mark III met de M. Zuiko 12-100mm f/4 Pro lens. Ik deel foto’s met mijn telefoon zodat ik ze kan doorsturen naar degenen die geen sociale media hebben. Ik controleer soms het tabblad met informatie om te zien of de metagegevens er zijn.

Toen ik op de informatietool tikte, verscheen er een klein bladpictogram op mijn bloem. Ik tikte op het blad en een venster opende zich en gaf me een ID van de plant!

Persoonlijk is dit een spel wisselaar! Ik gebruik vaak de Picture This app als ik planten en bloemen aan het fotograferen ben. Je neemt een foto van de plant en het geeft je een identificatie en gebruikelijke namen van de plant en je hebt de optie om het op te slaan in een bestand voor toekomstige referentie. Nu kun je dit doen door gewoon Foto’s op je iPhone te gebruiken.

Bekijk de dagprijs

Als nieuwsgierige techneut die ik ben, begon ik door al mijn foto’s te scrollen op zoek naar planten om te identificeren. Siri deed verrassend genoeg behoorlijk haar best bij de meeste identificaties, maar sommige waren niet helemaal accuraat.

Ik had een foto van een Belladonna of Surprise/Naked Lady Lily en ja, het identificeerde het correct als een lelie, maar het classificeerde het ook als een soort hosta. Een echte verrassing voor mij was het Ohio Spinkkruid! Het identificeerde het correct als zijn tweede keuze!

Persoonlijk denk ik dat dit een geweldig hulpmiddel zal zijn voor ons natuur- en macrofotografen. Ik heb zo vaak gegokt en soms had ik gelijk en soms niet.

Ik besloot om het uitdagender te maken door te kijken naar bloemen waar andere objecten zoals insecten en vlinders in zaten. Het had moeite om een vlinderstruik te identificeren – het bleef hem de ID van een sering geven, en ze zijn totaal verschillend, ook al lijken hun bloemen op elkaar.

Het identificeerde echter correct een zonnebloem die veel bloemblaadjes mist en waar een vogel op zit. Siri identificeerde ook correct een zijaanzicht van een zonnebloem en een “Crimsomeyed Rosemallow Hibiscus” gefotografeerd van de achterkant.

Identificeer uw huisdier rassen

Een ander voordeel van de informatie-tool is dat het honden en katten identificeert! Ik nam een foto van mijn hond, Ruby, en de sterren verschenen naast de informatie tool. Het identificeerde haar ten onrechte als een Dogo Argentino, een Amerikaanse Bulldog en een Cordoba Fighting Dog, die is uitgestorven. Ze heeft wel dat uiterlijk, maar ze is een mix van American Staffordshire Terrier en Wirehaired Terrier (volgens DNA).

Het identificeerde mijn kat ook verkeerdelijk als een Munchkin kat, maar het nam een veilige gok op een bicolor kat! Over het algemeen zijn mijn katten tamme kortharen.

De toekomst van identificatie

Aangezien de technologie vrij nieuw is, zal het tijd kosten voor de informatie volledig accuraat wordt. Het blijft een leuk instrument om mee te spelen! Ik hoop dat ze op een gegeven moment ook vogels en insecten zullen opnemen. Ik zal er meer tests mee doen om te zien hoe het presteert als je naar verschillende regio’s reist.

Neem je iPhone mee voor een fotosessie en kijk welke interessante planten en dieren je kunt identificeren! Leer en ontdek! Ik denk dat dit hulpmiddel mettertijd slimmer zal worden en in de toekomst van groter nut zal zijn.

Noot van de redactie: We verwelkomen deze post van Pam DeCamp, een bekroonde fine art fotograaf uit het zuiden van Ohio. Haar fotografie-ervaring varieert van fotojournalistiek, sport, uitvoerende kunst, beeldende kunst, tot macro en wildlife. Reisfotografie is haar passie en ze geniet van het plannen van reizen met vrienden naar verschillende plaatsen in het land en internationaal. Ze heeft gereisd naar alle 50 staten, 10 landen en drie continenten. Pam geeft graag les en organiseert workshops in haar studio en in verschillende steden. Bezoek haar op haar website of op Facebook voor meer informatie.