Mijn tassen personaliseren met killer ritsen


Toen een van mijn ritsen brak, dacht ik, “nou, dat is niet zo erg. Ik zal gewoon wat paracord toevoegen om het te vervangen”. Ik hou van het gezegde van Mythbusters: “Als het de moeite waard is om te doen, is het de moeite waard om te overdrijven”, dus gewoon paracord toevoegen was geen optie. Ik wilde mijn pull personaliseren en er mijn logo aan toevoegen.

Ik ontwierp een kleine knop in Fusion 360 die op de paracord pull past en mijn logo erin heeft. Het kostte wat test prints om de juiste pasvorm, logo uitsparing diepte en vulmateriaal te testen. Uiteindelijk zag het er zo mooi uit dat ik het uiteindelijk ook aan mijn andere tassen heb toegevoegd, die perfect in orde waren. Paracord is in verschillende kleuren te vinden, dus het is makkelijk om je merkkleur te vinden of een kleur die je gewoon mooi vindt.

Het CAD-bestand (.step) zonder het logo dat kan worden bewerkt in Fusion 360, FreeCAD, enz. is hier te vinden. Het logo in mijn uiteindelijke versie werd 1,5mm diep geëxtrudeerd en het werd zonder steunen met de voorkant naar beneden gedrukt.

Bekijk de dagprijs

3D ontwerp voor het logo van de ritstrekker

3D Prints op een rij. Ik heb een beetje WD-40 toegevoegd aan de oppervlakken waar ik niet wilde dat de siliconen zouden kleven (niet zeker of het hielp).

Ik heb witte siliconen toegevoegd aan de logo uitsparingen. Ik heb ook hars gekleurd met micapoeder geprobeerd, maar siliconen was gemakkelijker aan te brengen.

Ik verwijderde de overtollige siliconen. Ik heb verschillende hulpmiddelen gebruikt, maar wrijven met je vinger was de gemakkelijkste methode.

Ik heb het paracord met de knoop aan verschillende tassen bevestigd. Ik gebruikte alleen een knoop aan het eind en knipte en brandde de koorduiteinden af.

27 cm was een goede lengte voor het paracord. Voor krappe gaten heb ik het koord gebrand, plat gemaakt en bijgeknipt om het er gemakkelijker door te krijgen.

Diverse proefstukken.

De afgewerkte ritsen

Over de auteur

Petri Damstén is een fine art fotograaf uit Kuopio, Finland. Fotografie speelt twee rollen in zijn leven. Het is een passie die begon na zijn pensionering van zijn dagbaan als software-ingenieur waarin hij een BSc-diploma heeft. Voor hem is het maken van foto’s ook een zeer therapeutisch proces om gevoelens en gedachten op een creatieve manier te verwerken. Je kunt Petri’s werk bekijken op zijn website, en volg hem op Instagram, Facebook, Behance, YouTube, en Twitter. Dit artikel werd ook hier gepubliceerd en met toestemming gedeeld.