Levert de $299 Canon RF 16mm f/2.8 lens meer dan genoeg op? Deze review vertelt het je


De Canon RF 16mm f/2.8 lens is de op één na goedkoopste in Canon’s full-frame assortiment, met een prijs van 299 dollar. Krijg je met dit objectief waar voor je geld of moet je investeren in iets duurders?

Toen ik overstapte van Canon DSLR’s op de Canon EOS R5, was een van mijn grootste overwegingen mijn aanzienlijke verzameling lenzen die ik in de loop der jaren had verzameld. Hoewel ze gemaakt zijn voor DSLR-vattingen, waren veel lenzen nog steeds van hoge kwaliteit en ik wilde geen extra geld uitgeven om mijn lenzencollectie opnieuw op te bouwen als dat niet nodig was. Gelukkig werkt de Canon Mount Adapter perfect voor het gebruik van mijn EF-vatting lenzen op de spiegelloze RF body, en ik bespaarde mezelf de kosten van het opnieuw beginnen met een collectie RF-vatting lenzen. Toch heb ik onderweg een paar goedkopere objectieven met RF-vatting gekocht, waaronder de Canon RF 16mm f/2.8 lens.

En dat brengt ons bij deze geweldige video van Dustin Abbott, waarin hij de lens in een korte, scherpe en pittige drie minuten grondig onder de loep neemt. Hij onderzoekt de sterke punten en de mogelijke pijnpunten van de lens en geeft een eerlijk oordeel over de vraag of hij vindt dat de lens echt waar voor zijn geld biedt of niet. Sommige problemen die ik met de lens heb ondervonden, hebben te maken met lichtafval en tonvervorming, dus ik was erg blij dat hij deze onderwerpen besprak en zijn mening gaf. Voor mij is de lens nu een go-to voor de meeste van mijn landschapsfotografie, omdat ik heb gemerkt dat de meeste problemen zeer snel en gemakkelijk kunnen worden gecorrigeerd in post-productie. Wat zijn uw gedachten over deze lens?

Bekijk de dagprijs