Is dit de beste Fujifilm lens ooit gemaakt?


Fujifilm heeft een aantal uitstekende camera’s gemaakt en glas om ze mee te sieren, maar een fotograaf beweert dat deze lens het neusje van de zalm is. Heeft hij gelijk of is er iets beters te vinden in Fujifilm’s uitgebreide assortiment?

Het is goed gedocumenteerd dat de Fujifilm middenformaat camera’s mij voor zich hebben gewonnen. Tijdens een reis naar Tokio heb ik de GFX 100 getest en de GFX 50R gebruikt. Dit leidde tot de aankoop van een 50R, waar ik nog steeds dol op ben, maar er was nog iets anders dat me op die reis greep: de Fujifilm GF 110mm f/2 R LM WR. Ik had niet gedacht dat ik ooit een lens zou gebruiken die de Lord of the Red Rings, Canon’s 135mm f/2 L, omver zou werpen, maar dat deed hij wel.

Ik vond het moeilijk om precies te verwoorden wat het was aan de lens dat hem zo speciaal maakte voor mij, maar eigenlijk was het alles. Elk beeld dat ik nam voelde aan als een still uit een film en elk portret dat ik nam wilde ik zo groot mogelijk afdrukken en in het midden van mijn huis tentoonstellen. Dus toen ik de video van Gajan Balan hierboven zag, was ik maar al te blij om hem te delen. Ik durf te beweren dat het niet alleen de beste lens is die Fujifilm ooit heeft gemaakt, maar ook de beste in serie geproduceerde lens die ooit is gemaakt.

Bekijk de dagprijs

Als je ooit de kans krijgt om het te proberen op een van de GFX-reeksen, en je het gewicht van de opstelling kunt vergeven, zul je zien waarom zo velen deze lens omkeren.