Ideeën voor nachtfotografen thuis


Nachtfotografen! Of je nu thuis blijft vanwege een bewolkte hemel of minder-dan-ideale omstandigheden, dat betekent niet dat je niet kunt doorgaan met het maken van foto’s. Hier zijn een paar ideeën die we kunnen doen zonder het huis te verlaten.

Schilderij van het licht in de achtertuin

Nachtfotografie met lichtschilderen in de achtertuin!
Nachtfotografie met lichtschildering in de achtertuin met elektroluminescentiedraad!

Deze eerste foto van R2D2 hierboven is gemaakt in mijn achtertuin. Ik gebruikte elektroluminescente draad en een kleine penlight laser om de verlichting te maken, evenals een gewone LED zaklamp. Hoewel ik dit buiten deed, is er geen reden waarom je dit soort beelden niet ook binnenshuis zou kunnen maken.

Voel de kracht terwijl je nachtopnames maakt in de achtertuin!
Voel de kracht terwijl je nachtfotografie doet in de achtertuin!

“Er is geen proberen, alleen doen!”

Toon wat moed voor je sportteam met nachtfotografie in je achtertuin!
Laat je sportteam zien met nachtfoto’s in je achtertuin! De grond werd verlicht met elektroluminescente draad.

Sportfans kunnen ook meedoen aan de actie.

Dit soort beelden hoeft niet veel geld te kosten of veel voorbereiding te vereisen. U kunt veel van de materialen al in huis hebben, of ze op zijn minst goedkoop kunnen aanschaffen. U kunt elektroluminescent draad gemakkelijk kopen op Amazon of elders. Het kost vaak maar rond de $13, de batterij niet meegerekend.

Bekijk de dagprijs

Wat kan ik gebruiken voor lichtschilderijen?

Hoewel ik voor veel “lichtschilderen” een ProtoMachines LED2 gebruik, een lichtschilderapparaat dat fantastisch is maar nogal duur, zijn veel van deze gefotografeerd voordat ik dat aanschafte. Veel van deze heb ik gemaakt met een relatief goedkope LED zaklamp. Je kunt ook gemakkelijk snoots of lichtmodifiers maken voor beide om het licht verder te regelen.

Ik heb de boom in mijn tuin gefotografeerd met een Zhiyun LED buislamp.

Een ander soort licht dat je kunt gebruiken dat een groot, gelijkmatig licht biedt, zou zoiets zijn als een Zhiyun LED buislamp, geweldig voor fotografie of video.

Zwerflichten in uw achtertuin controleren

Nu heb ik het geluk dat ik veel bomen heb aan de rand van mijn achtertuin. Het blokkeert veel van de verlichting van de buren.

Toch woon ik in de stad, en er zijn veel dwaallichten van de huizen van de buren die er af en toe in slagen door de bomen heen hun weg te vinden naar de lens van de camera. Ik probeer te fotograferen vanuit een lager perspectief, zodat de meeste van deze lichten verdwijnen.

Spin in de achtertuin.
Soms kun je je vriendelijke nachtelijke buren, zoals deze spin, in je achtertuin fotograferen!!! In dit geval liet ik het licht van de veranda aan om een deel van de spin te verlichten, en gebruikte een hoofdlamp om de spin te accentueren.

Maar toch, ondanks al mijn inspanningen, komen er toch nog wat lichten door. Om die te elimineren, neem ik soms wat donkere dekens of papier en hang die aan de bomen of aan wat extra standaards die ik heb liggen.

Ik moet dit later in Photoshop nog wat donkerder maken om de achtergrond egaal te maken, maar het kost meestal niet veel moeite omdat ik ze verder van het onderwerp af houd en het licht niet op de dekens schijn. Ik geef er ook de voorkeur aan de achtergrond te onderbelichten en zwart te houden, wat ook enorm helpt.

Het maken van een speciale boodschap

En tenslotte kunt u belangrijke berichten binnenshuis “licht schrijven”!

Ik maakte deze foto op oudejaarsavond met Lisa die hielp. Ze wist niet dat dit een huwelijksaanzoek zou worden. Ik stelde de camera op, liet haar helpen door me te belichten met een flitser. Daarna gebruikte ik “licht tekenen” om deze boodschap te schrijven terwijl de sluiter van de camera open stond voor deze lange belichtingsfoto. Ik heb dit maar één keer gedaan.

Daarna liet ik haar kijken naar het LED scherm achterop de camera. Ze was zeer verrast! Ze zei ja. Ik maakte een grapje en zei dat ze haar antwoord moest “opschrijven”.

Ik was van plan haar ten huwelijk te vragen in Joshua Tree National Park, ’s nachts, met de sterren aan de hemel en naast een Joshua Tree. Maar toen we daar waren, was het 40 graden en winderig. Nieuwjaarsavond werd het, in de warmte van ons huis!

Een bijzonder, persoonlijk soort aanzoek door lichtschrift

Ik vond het leuk dat ik een aanzoek kon doen op een manier die fundamenteel bij mij past. Ik ben tenslotte nachtfotograaf. Het is leuk om dit te doordrenken met mijn persoonlijkheid en wat ik graag doe.

In staat zijn om een foto te maken die het moment van mijn voorstel vastlegt en een leuke verrassing te creëren, illustreert echt de manier waarop we blijvende herinneringen – en beelden – kunnen creëren, zelfs als we in huis zijn. In feite kan het juist die vertrouwdheid zijn die in je voordeel werkt. Hier hebben we een beeld dat een geweldig verhaal oplevert en een leven lang zal meegaan.