Hoe zweven met Photoshop


De wet van de zwaartekracht is absoluut, tenzij je een mysticus bent en weet hoe je de magie van Photoshop kunt gebruiken om erboven te zweven.

De mysticus fotograferen

Een model genaamd Aria en ik zaten koffie te drinken toen ze zei dat ze van mystieke en fantasie-magiërs hield. We praatten verder en besloten haar in een van deze mythische figuren te veranderen. Samen met mijn visagiste, Jypsy Nichols, gaan we aan de slag.

Aria bracht outfits mee afkomstig uit kringloopwinkels – geweldige plaatsen voor kostuums! Jypsy heeft het haar gestyled en de make-up gemaakt. Ik bouwde de set met een dondergrijze papieren achtergrond en een set van Matthews appelkistjes.

Verlichting

Ik heb mijn hele carrière elektronische studioflitsers gebruikt. De nieuwe LED-lampen waarmee ik werk, zijn er gekomen omdat ik meer video-opnamen maak. Voor dit project wilde ik een nieuwe weg inslaan en werken met continu licht voor foto’s van mensen. Ik hield van het idee dat de Luxi-lampen alle kleuren van de regenboog maakten. Ik gebruikte een Luxi Timpani2 als hoofdverlichting en een paar Luxli Cello2 panelen voor de achtergrond- en haarverlichting.

Ik moest wennen aan lange sluitertijden met de continu lampen. Elke beweging resulteert in bewegingsonscherpte omdat de sluitertijd 1/30s was.

Bekijk de dagprijs

Levitation

Een persoon laten zweven zonder draadwerk is het rijk van Photoshop. De opstelling is eenvoudig. Ik zette een halfhoge appelkist op de grond met een appelkist van ware grootte er bovenop. Aria zat met gekruiste benen bovenop de stapel. Haar rok bungelde naar beneden, maar raakte de vloer niet. De dozen zijn verwijderd in Photoshop om haar boven de vloer te laten zweven.

Aria, het model, zit op een appelkist op ware grootte bovenop een halfhoge. Haar handen lijken een bal vast te houden.
Aria op de set.

Selecteer onderwerp

Het vrij nieuwe gereedschap Objectselectie is ideaal voor het maken van de eerste selectie. Dit gereedschap is genest met de Toverstaf en de Snelle Selectie gereedschappen. De sneltoets om door deze gereedschappen te bladeren is Shift + W.

Tip: Ga naar Photoshop > Voorkeuren > Gereedschappen… en verwijder het vinkje Gebruik Shift voor gereedschapswissel. Door nu simpelweg op W te tikken, kun je ze doorlopen. Voorkeuren op Windows is onder het Edit menu.

Ik bewoog de cursor over Aria en het gereedschap gaf een selectievoorbeeld in paars. Een klik maakt er een selectie van. Klikken op Onderwerp selecteren werkt ook.

Object Selectie voorbeeld
Object Selectie voorbeeld

Maak het laagmasker

De selectie ziet eruit als marcherende mieren. Klik op Selecteren en Maskeren. Aria, onze mystica lijkt te zweven op een transparante achtergrond. Vervolgens klik ik Verfijn Haar. Het tweede gereedschap naar beneden is de Rand verfijnen gereedschap.

Rand verfijnen begint met klikken op Haar verfijnen
Het opschonen van de selectie begint met het klikken op Haar verfijnen.

Gereedschap Rand verfijnen

Met een klein penseel werk ik de randen rond Aria waar de randen vervuild lijken met de achtergrond. Ik ga ook rond haar haar. Zodra de rand er beter uitziet, ga ik verder met het opruimen van het masker.

De mystica op een transparante achtergrond met het Selecteren en Masker dialoogvenster.
De mysticus op een transparante achtergrond met het dialoogvenster Selecteren en maskeren.

Verfijn het masker

Er zijn een hoop gebreken in het masker. Onderwerp selecteren is een goed beginpunt en het zal altijd willen worden bijgesteld. Ik klikte op de Bekijk menu bovenaan om te kiezen Overlay (V) om de mystiek tegen rood te zien.

De Overlay view in Select and Mask.
De overlay weergave in Selecteren en Masker. Het masker kan worden gewijzigd met het penseelgereedschap.

Met het penseelgereedschap actief, schilder ik zwart op het rode masker om de delen van de appelkistjes te verbergen die in de selectie terecht zijn gekomen.

Een deel van de linker appelbox is onder haar te zien, evenals delen rond de sleep van haar rok. Dan klik ik op OK. Dat geeft een mieren selectie rond Aria. Ik klik op de Laagmasker toevoegen onderaan in het Lagenpaneel om het masker te maken.

Het masker kan later worden aangepast in Selecteren en Maskeren door er met de rechtermuisknop op te klikken en dan te kiezen voor Selecteren en maskeren.

Het afgewerkte laagmasker toont Aria zwevend op een transparante achtergrond.
Het afgewerkte laagmasker toont Aria zwevend op een transparante achtergrond.

Ik maak altijd een foto of twee van de achtergrond met niets erop. Ik heb de appelkistjes verplaatst en de lichtstandaards uit de weg geschoven. Ik open dat bestand in Photoshop. Ik klik op het slotje op de Achtergrondlaag om hem te veranderen in Laag 0. Hij is gemarkeerd in de lagenstapel. Ik typ Cmd + C (Win: Ctrl + C) om de laag te kopiëren. Vervolgens plak ik het in de foto van Aria die zweeft. Ik zie alleen de achtergrond. Ik verplaats het onder de transparante laag met Aria erop. Met het verplaatsgereedschap (V) plaats ik haar laag iets hoger op de achtergrond.

De uiteindelijke lagenstapel
De laatste lagenstapel.

En daar heb je het … Aria de mysticus is levitating.

Aria zweeft boven de vloer dankzij de magie van Photoshop.
Aria zweeft boven de vloer dankzij de magie van Photoshop.