Hoe vind ik interessante achtergronden en locaties voor nachtfotografie


Wat zijn enkele goede methodes om fascinerende voorgronden en locaties te vinden voor nachtfotografie? Ik zal een paar van de methodes die ik gebruik met je doornemen.

Een woordje over compositie bij nachtfotografie

Mijn filosofie is dat, of je nu de nachtelijke hemel fotografeert of niet, het allemaal om de compositie gaat, waarbij het onderwerp nog steeds telt. Daarom beschouw ik goede voorgronden en locaties op vrijwel dezelfde manier als iemand die overdag fotografeert. Een sterke compositie is een sterke compositie.

Licht schilderen 101: Hoe lang onderwerpen belichten
Ik heb een sterk onderwerp – de radiotelescopen – gekoppeld om de foto van komeet NEOWISE interessanter te maken.

De nachtelijke hemel is zelden het onderwerp voor mij. Ik ben vooral gefascineerd door het huwelijk tussen hemel en aarde. Astrofotografie en deep sky fotografie hebben voor mij persoonlijk minder belangstelling. Het is het onderwerp dat mijn aandacht trekt. De nachtelijke hemel is de kers op de taart.

Going down the rabbit hole

Ik spendeer uren en uren om interessante nieuwe locaties te vinden. Ik gebruik deze tijd ook om te bepalen hoe ik ze moet fotograferen door te bepalen hoe ik er kom, de belichting, waar de Melkweg zich bevindt ten opzichte van het onderwerp, en nog veel meer.

Wat ik gebruik om nieuwe locaties te vinden

Ik probeer informatie te verzamelen over de geschiedenis van een regio. Er is veel informatie beschikbaar. Je kunt kijken naar oude foto’s, rondrijden in het gebied, vragen stellen aan andere bevriende fotografen, blogs lezen, kijken op oude kaarten of op Facebook groepen over een bepaald onderwerp.

Bekijk de dagprijs

En natuurlijk zijn er boeken. Zoveel boeken.

Ik vind fascinerende achtergelaten dingen door informatie van blogs, beschrijvingen, en meer te combineren, en probeer dan de exacte locatie te vinden op Google Earth of Google Maps.
Ik vind fascinerende verlaten dingen door het combineren van informatie van blogs, beschrijvingen, en nog veel meer, en dan proberen om de exacte locatie te vinden op Google Earth of Google Maps.

Voor verlaten locaties zijn er nogal wat blogs die op zoek gaan naar verlaten locaties. Kijk naar verschillende soorten websites of blogs. Bijvoorbeeld, in plaats van alleen op zoek naar verlaten locaties, overwegen het uitvoeren van zoekopdrachten over Route 66, stedelijke exploratie, geschiedenis of spookstad blogs of websites. Je kunt ook fantastische locaties vinden op Flickr.

En het zijn niet alleen websites of blogs. YouTube kan ook een rijke bron van informatie zijn.

Soms koppel ik dingen aan elkaar. Als ik op reis ben en ik doe vooral landschappen, dan zoek ik daar misschien ook naar spooksteden of verlaten huizen.

Beperken van de locatie

De volgende stap is om te proberen de GPS coördinaten te bepalen uit de gegeven contextuele aanwijzingen. Soms kunnen dit bij benadering straten zijn. Andere keren, kan het nogal vaag zijn. Soms kun je de locatie raden aan de hand van de positie van bekende bergen of krijg je een geweldig beeld van iemands inleidende drone-opnamen.

Melkweg door Delicate Arch in Utah.
Ik gebruikte een combinatie van Google Maps, Google Earth, de Photographer’s Ephemeris, PhotoPills, Facebook, en diverse blogs om uit te vinden wat de beste tijd was om de Melkweg te fotograferen door Delicate Arch in Utah.

Hiervoor gebruik ik meestal een combinatie van Google Maps en Google Earth om iets te lokaliseren. Zoals je misschien al raadt, kan dit veel tijd in beslag nemen. Je kunt echter ook vaak de verlichting of de toegangswegen bepalen, evenals het aantal onverharde wegen dat nodig is om er te komen.

Je kunt een diepe duik nemen in hoe ik een unieke nachtelijke hemelfoto van Delicate Arch heb gepland met behulp van Google Maps, Google Earth en meer.

De zoektocht naar het ongewone

Ik probeer foto’s van anderen niet te kopiëren. Ook probeer ik sommige locaties niet actief te fotograferen ondanks het feit dat ze geweldige onderwerpen hebben als 1) ik het gevoel heb dat ik er niets kan zeggen dat nog niet eerder is gezegd, en 2) ze te druk zijn. Dit is niet het soort fotografische ervaring waar ik naar op zoek ben.

Dergelijke plaatsen zijn Mesa Arch bij zonsopgang, Kanarra Creek Canyon, de zon die schijnt op Horsetail Fall in Yosemite in februari, Horseshoe Bend en Antelope Canyon. Dit is geen veroordeling van iemand die deze locaties fotografeert. Het zijn prachtige locaties om te fotograferen. Omwille van #1 en #2 zijn ze voor mij gewoon minder interessant.

Scouting van de locatie

In het ideale geval wandel ik overdag rond het gebied en keer ’s avonds terug. Natuurlijk gebeurt dat niet altijd door tijdgebrek of door het leven dat me voor uitdagingen stelt. Als ik overdag in het gebied ben, probeer ik meestal notities te maken over waar de maan tevoorschijn zou kunnen komen, hoe het onderwerp op de voorgrond verlicht zal worden, of waar de Melkweg zou kunnen zijn.

Ik gebruik apps zoals PhotoPills om dit soort dingen te helpen bepalen. En natuurlijk denk ik er altijd over na hoe ik de voorgrond kan “belichten” om visueel sterke en creatieve beelden te maken. “Lichtschilderen” is het verlichten van de voorgrond terwijl de sluiter van de camera open staat. Je kunt als de regisseur van een film bepalen wat je wilt belichten en wat je in de schaduw wilt houden. Dit helpt het beeld om een verhaal te vertellen over de plaats.

Op zoek naar iets vreemds of interessants

Borrego Springs, CA - dinosaurus.
Borrego Springs, CA, land van vele dinosaurussculpturen.

Ik fotografeer veel verlaten onderwerpen die ik interessant vind. Alles wat interessant is, is iets dat ik graag fotografeer, inclusief fantastische natuurlijke landschappen of unieke kenmerken. Vaak, hoe vreemder, hoe beter.

Huis in "Butch Cassidy and the Sundance Kid", Utah.
Dit huis in Utah was te zien in de film “Butch Cassidy and the Sundance Kid.”

Soms ga ik op zoek naar iets van historisch belang. Ik hou ook van locaties die mijn verbeelding hebben aangesproken. Dinosaurussen? Absoluut. Het huis van “Butch Cassidy and the Sundance Kid?” Natuurlijk!

Safety

Ik kijk ook of er misschien straatverlichting in de buurt is. Ook kijk ik uit naar scherpe cactussen, vloerplanken die het dreigen te begeven, de mogelijkheid van dieren of mensen, of daklozen kampementen.

Geïnspireerd door thema’s

Tenslotte ben ik bezig met meer nachtfotografie boeken over verlaten sites. Al deze boeken hebben thema’s. Thema’s zijn fantastisch omdat ze je ertoe aanzetten meer naar deze dingen op zoek te gaan, en ze maken het erg leuk!

Ik neem ook muziek op deze manier op door zo’n soort thema te hebben. Het dient als een leidraad voor wat men zoekt of doet. Ik merk vaak dat ik op nieuwe manieren over de aanpak nadenk. Dat kan voor extra creativiteit zorgen.

Welke foregrounds interesseren jou? Welke methodes gebruik jij om fascinerende voorgronden en coole verlaten sites te vinden? Laat het ons weten in de commentaren!