Hoe kun je goede foto’s maken op saaie locaties?


Vind je de locaties om je heen saai en echt niet de moeite waard? Dit zal je inspireren en je fotografie nieuw leven inblazen.

Toen ik bijna 15 jaar geleden van Tokio naar het uiterste zuidwesten van Japan verhuisde, dacht ik dat ik de gelukkigste man ter wereld was. Ik verliet een drukke metropool voor een plek vol bergen, valleien, vulkanen en prachtige wateren. De eerste paar jaar dat ik hier was, fotografeerde ik bij elke kans die ik kreeg en bracht ik vele heerlijke uren door met zwerven door deze landschappen, op zoek naar een eindeloze reeks fotografische mogelijkheden. Maar toen ik trouwde, kinderen kreeg en een huis kocht, begon ik redenen te vinden om niet met mijn camera op pad te gaan. Het weer, het licht en de tijd werden allemaal goed gebruikt, maar ik maakte me ook schuldig aan de gedachte dat ik alles had gefotografeerd wat de moeite waard was.

Dat was natuurlijk volslagen onzin, en het brengt ons ook bij deze geweldige video van Nigel Danson, waarin hij u meeneemt op een heerlijk uitstapje in de heuvels en valleien vlak bij Sheffield, Engeland. De bedoeling van de video is te laten zien hoe elke locatie, ongeacht het genre, een wereld aan interessante mogelijkheden voor prachtige beelden kan bieden. Natuurlijk lenen sommige plaatsen zich vanwege hun natuurlijke schoonheid voor spectaculairdere foto’s, maar Danson laat zien hoe je inspiratie kunt vinden in dingen die je misschien als alledaags had afgedaan. Een perfect voorbeeld is gewoon je camera van het statief halen en een stap opzij zetten om composities te vergelijken. Echt, een locatie saai noemen is gewoon excuses maken, en ik ben net zo schuldig als iedereen. Laat me je mening weten in de commentaren hieronder.

Bekijk de dagprijs