Hoe een flitser buiten gebruiken om beweging te bevriezen


Waarom niet gewoon een snelle sluitertijd om beweging te bevriezen? Dat is wat ik altijd denk, maar er zijn goede redenen om in plaats daarvan een flitser of speedlight te gebruiken. Kijk maar eens welke dat zijn.

Ik heb altijd aan de kust gewoond, opgroeiend bij de zuidelijke stranden van Sydney en meer recentelijk in het uiterste zuidwesten van Japan. Dat betekent dat ik altijd van het buitenleven en de oceaan heb gehouden, vooral van surfen. Toen ik me tijdens mijn studie meer met fotografie ging bezighouden, was het dan ook niet meer dan normaal dat ik me meer zou richten op landschapsfotografie en zeesportfotografie. Daarom had ik nooit echt een flitser nodig en nam ik niet de moeite om me erin te verdiepen. Pas toen mijn eerste dochter werd geboren en ik me verdiepte in portretfotografie besefte ik wat ik al die jaren had gemist. Maar flitsers zijn niet alleen goed voor portretfotografie.

En dat brengt ons bij deze geweldige video van Kai Wong, waarin hij je laat zien hoe je een on-camera flitser en een off-camera flitser samen kunt gebruiken om beweging te bevriezen. Het is een zeer nuttige video om enkele basisregels te begrijpen van het gebruik van een flitser buiten en de omstandigheden waarin een flitser beter is dan natuurlijk of omgevingslicht. In zijn voorbeeld laat hij zien hoe het gebruik van een camera zonder flitser bij een sluitertijd van 1/8.000ste van een seconde nog steeds inferieur is aan het gebruik van een flitser gesynchroniseerd met een andere flitser. Als je nog nooit een flitser buiten hebt gebruikt (op de camera en buiten de camera) en je bent nieuwsgierig naar hoe je alles instelt en er het meeste uit haalt, kijk dan eens naar deze video en laat me weten wat je ervan vindt.

Bekijk de dagprijs