Het vastleggen van de details in evenementenfotografie


Een paar weken geleden had ik de kans om een lokaal evenement te fotograferen met ondernemers uit Detroit, die naar Grand Rapids waren gereisd om andere “makers” in de omgeving te bezoeken. Er waren gesprekken en hands-on interactie; veel van wat ik gewend ben van bedrijfsevenementen.

Maar er was ook veel tijd voor mij om creatief te worden. De klant had geen nood aan honderden foto’s van elke spreker of van het publiek. Dus ging ik op verkenning.

Focussen op de creatieve details

Het evenement werd gehouden in twee winkels in het centrum. De ene was meer een werkruimte dan een winkel, terwijl de andere in de eerste plaats als winkel diende, maar ook ruimte had waar het team kledinglijnen kon ontwikkelen.

In de eerste winkel stonden grote, zware machines om verschillende kledinglijnen te maken. Overal lag garen, en het was geweldig om te zien hoe de eigenaresse haar vaardigheden toonde. Ik heb niet alleen volledige opnamen van haar aan het werk, maar ook van haar werk met haar handen, de machines zelf en het garen.

Werk de hoeken

In de tweede winkel had ik wat tijd om hun kledinglijn te bekijken, en concentreerde ik me op close-up opnamen van enkele elementen die op de shirts, hoeden en jassen aanwezig waren. Gedurende deze tijd behandelde ik het meer als een detailhandel shoot, dan als een evenement.

Bekijk de dagprijs

Ik speelde met verschillende hoeken, van overhead tot rechtdoor tot een lage hoek die enkele details van het product zou benadrukken.

Het vastleggen van de mensen

Wanneer ik de aanwezigen fotografeerde (nog steeds het merendeel van mijn opnamen), probeerde ik creatief te zijn in de manier waarop ik de foto samenstelde. Ik legde de interactie vast tussen de mensen en de producten, tussen de aanwezigen en tussen de mensen die vragen stelden aan de spreker.

Foto’s die interactie tonen of mensen die zich amuseren zijn naar mijn mening beter dan groepen te vragen om te poseren. Het is authentieker, en je kunt creatiever zijn met je hoeken en hoe je de foto vastlegt.

Vertel het verhaal met creatieve details

Als je ooit een evenement of bruiloft hebt gefotografeerd, weet je waar ik het over heb. Foto’s maken waar je anders niet op zou focussen, om de essentie van een evenement vast te leggen. Dit kunnen tafeldecoraties zijn, bloemen, drankjes die worden ingeschonken, de voeten van mensen die lopen, enz. Je doel is niet alleen om mensen vast te leggen – het is om het verhaal van het evenement te vertellen. En door je te concentreren op enkele unieke details en invalshoeken, kun je helpen dat verhaal te schrijven.