Gemakkelijk dramatische portretten maken met een budget


Wij fotografen zijn dol op spullen. Als je bent zoals ik, heb je waarschijnlijk een hoek (of een kelder) vol met modifiers, filters, lenzen, lampen en meer. De waarheid is dat we niet veel dure apparatuur nodig hebben om dramatische resultaten te bereiken, en in mijn laatste video laat ik je zien hoe je een Rembrant-achtig portret kunt maken met één merkloze flitser in een kleine modifier.

Voor deze tutorial gebruikte ik een Yongnuo Speedlite voor Canon camera’s, een Yongnuo zender en een Joe McNally 24″ Ezybox. Ik gebruikte de witte achtermuur van mijn studio als achtergrond, en omdat ik er een paar meter voor stond, werd de witte muur grijs weergegeven in de foto’s zonder dat ik een grijze papieren achtergrond hoefde te gebruiken. In de tutorial demonstreer ik ook hoe je door simpelweg het hoofd van je onderwerp naar links of naar rechts te draaien een compleet andere look creëert, zonder dat je de modifier hoeft te verplaatsen.

Toen ik nog een beginner was, voelde ik me overweldigd door het vooruitzicht om te leren portretteren met studioverlichting. De hoeveelheid modifiers, flitsers, continulampen, bevestigingssystemen en andere opties was erg verwarrend, dus koos ik ervoor een off-camera flitser te gebruiken en daarmee te experimenteren voordat ik me op dure flitsers stortte. Ik denk dat velen van ons op deze manier zijn begonnen, dus de kans is groot dat je op zijn minst een deel van deze apparatuur op je kerkhof hebt liggen, klaar om mee te experimenteren. Ik hoop dat je geniet van de video!

Bekijk de dagprijs