Fujifilm X-H2S Autofocus Diepgangsduik


De Fujifilm X-H2S is een van de meest buzzworthy camera’s van 2022, en dat is niet voor niets.

Met de release van de X-H2S heeft Fujifilm niet alleen een nieuw vlaggenschip geïntroduceerd, maar ook een nieuwe lijn camera’s die is ontworpen om de steeds groter wordende hybride shooter-markt aan te spreken. Bovendien vervangt de X-H2S de X-H1, die vier jaar geleden veel gemengde kritieken kreeg toen hij werd uitgebracht. Zoals bij elke nieuwe camera werd YouTube overspoeld met een stortvloed aan reviews, waarvan ik er veel heb bekeken om meer te weten te komen over Fuji’s nieuwe vlaggenschip, vooral wat betreft de autofocusprestaties, een punt waarop het bedrijf de afgelopen jaren is achtergebleven bij andere merken). Hoe meer reviews ik echter bekeek, hoe verwarder ik werd, omdat de autofocus in sommige reviews zeer geprezen en in andere zeer bekritiseerd werd. Op dat moment besloot ik het heft in eigen handen te nemen en een X-H2S te lenen om met eigen ogen te zien hoe goed de camera werkelijk is. In de loop van een week heb ik de camera aan de tand gevoeld en de autofocus voor foto’s en video’s getest met mijn moeilijkste onderwerpen, mijn kinderen. Daarna heb ik de video autofocus getest in mijn studio in een soort van talking head formaat, omdat ik heb gemerkt dat de X-T4 het moeilijk heeft op dit gebied. Ik heb de camera ook gebruikt om de review zelf op te nemen en heb ook veel foto’s, videoclips en EVF-schermopnames opgenomen, omdat ik zo grondig mogelijk wilde zijn. Houd in gedachten dat ik de autofocus heb beoordeeld als portretfotograaf, niet als sport- of natuurfotograaf, maar in beide gevallen was ik zeer verrast door de resultaten. Ik hoop dat u geniet van mijn review.