Foto’s van onbekende marine veteraan gevonden op antieke Brownie camera


kodak foto's

Een fotograaf doet een oproep voor informatie nadat hij een verloren filmrolletje in een Kodak Brownie heeft ontdekt dat “speciale” foto’s bevatte van een Amerikaanse marinesoldaat waarvan gedacht wordt dat ze uit de periode van de Tweede Wereldoorlog stammen.

Keith Yearman vertelt PetaPixel dat hij een straatmarkt in Chicago afstruinde toen hij op de tafel van een verkoper een oude Kodak Brownie zag liggen. Nadat hij de camera uit 1920 had gekocht, ontdekte hij dat er een onontwikkeld filmrolletje in zat.

“Ik liep wat rond met mijn straatfotografie op de Maxwell Street Market in Chicago. Ik zag dat een verkoper verschillende oude camera’s had,” legt hij uit.

“Ik heb een verzameling van oudere camera’s, waarvan ik er vele nog steeds gebruik (zij het weinig). Ik heb zelfs de oude Brownie van mijn familie uit de jaren twintig, en de foto’s die ermee zijn gemaakt. Ik heb dus een soort sentimentele band met die oude boxcamera’s,” zegt hij.

Bekijk de dagprijs

“Toen ik uiteindelijk de camera opende, was ik verbaasd over hoe strak het filmrolletje gewikkeld was. Ik kon natuurlijk op geen enkele manier weten hoe de camera en de film waren bewaard, of dat iemand het rolletje op een bepaald moment had opengemaakt. Maar ik moest het laten verwerken.”

onbekende soldaat

Yearman stuurde de film naar een foto-ontwikkelaar in New York die een opgewonden telefoontje terug kreeg. “Ze zei ‘je gaat het niet geloven,'” vertelt hij CBS Chicago.

onbekende soldaat

De foto’s tonen een jonge, lachende Amerikaanse marinesoldaat in uniform die poseert voor een auto, mogelijk een Caddilac, met Minnesota-platen op.

“Hij lijkt zo gelukkig te zijn,” vertelt Yearman CBS Chicago.

“Ze zijn door een hel gegaan in de Tweede Wereldoorlog, dus om een gelukkig moment als dit te zien, is adembenemend.”

onbekende soldaat met persoon

Yearman is nu op een missie om de matroos of zijn familie te vinden. Aangezien hij nog steeds de foto’s heeft van de Kodak Brownie van zijn familie begrijpt hij de sentimentele waarde die de oude filmfoto’s kunnen hebben.

“Het hebben van die foto’s van mijn familie betekent zo veel voor me,” zegt Yearman. “Ik hoop dat de familieleden die ik kan vinden deze foto’s net zo waarderen als ik de foto’s van mijn familie waardeer.

Yearman doet een oproep voor informatie en heeft zijn emailadres vrijgegeven als iemand kan helpen.