Extreme kleurvervormingen repareren met deze geweldige Photoshop-sneltruc


Heb je ooit een foto gehad waarvan de kleurzweem zo erg was dat je dacht dat hij niet meer te herstellen was? Deze eenvoudige Photoshop sneltruc laat je zien hoe je zelfs de meest extreme kleurzweem kunt herstellen.

Wat zijn enkele van je meest gênante of cringeworthy herinneringen tijdens je fotografie reis? Geloof me, ik zou er een boek over kunnen schrijven, maar bovenaan zou mijn totale gebrek aan kennis over kleurzweem in foto’s moeten staan. Ik had geen idee dat verschillende camera’s en cameramerken, en ook verschillende lenzen, voor verschillende kleurzweemingen in foto’s zorgden. Ik was zelfs zo naïef toen ik begon dat ik niet eens wist wat een kleurzweem was. Pas op een dag, lang geleden, wees een goede bevriende fotograaf mij erop dat sommige van mijn foto’s van surfers een beetje groen leken. Ik ontdekte toen dat een bepaalde combinatie van camera en lens de boosdoener was. Vanaf die dag heb ik gewerkt aan veel verschillende technieken om kleurzweem te corrigeren, vooral in de nabewerking.

En dat brengt ons bij deze geweldige video van Unmesh Dinda van PiXimperfect, waarin hij laat zien hoe je zelfs de meest extreme kleurzweem kunt corrigeren, die op het eerste gezicht misschien helemaal niet meer te herstellen is. Het voorbeeld dat hij gebruikt is een afbeelding met een ongelooflijk sterke blauwe kleurzweem. Wat ik zo leuk vind aan deze video is dat hij een paar gangbare technieken doorneemt en uitlegt waarom ze niet werken. Daarna laat hij je deze heel eenvoudige Photoshop-techniek zien, en die werkt uitstekend. Je moet wel de laatste versie van Photoshop hebben om dit uit te proberen, dus probeer het eens en laat me weten wat je ervan vindt.

Bekijk de dagprijs