Eeuwenoude foto’s tonen onze onsterfelijke liefde voor honden


honden

Een fascinerende collectie antieke daguerreotypieën, ambrotypieën, tintypieën en carte de visites is bijeengebracht en toont honden en hun baasjes uit de 19de en 20ste eeuw.

Antiquair Anthony Cavo heeft een enorme catalogus van oude foto’s verzameld en ze samengebracht in een nieuw boek Onsterfelijke liefde.

De foto’s zijn genomen van ongeveer 1840 tot 1930 en bieden een brede weergave van zowel openhartige als formele studioposes.

hond

Bekijk de dagprijs

hond

Cavo’s passie voor het verzamelen van oude foto’s overspant meer dan 50 jaar. Toen hij opgroeide, doorkruiste hij de wijken van New York met zijn rode wagen op zoek naar antiek dat hij kon verkopen, om dat geld vervolgens te gebruiken om nog meer foto’s te kopen.

Cavo vertelt de Washington Post over het moment dat hij verliefd op ze werd op een van de antiekreisjes van zijn familie naar Pennsylvania om de winkel van “Ann, the Duck Lady” te bezoeken.

“Op een dag in 1963 vond ik tussen de stapels met paardenhaar gevulde Victoriaanse stoelen, meubels met marmeren blad, spiegels en primitief meubilair een houten kistje waarvan de buitenkant in zwart gestencild was: ‘From G. Cramer Dry Plate Co., St. Louis, MO,'” legt hij uit.

“Ik verplaatste de doos naar een wazig stukje zonlicht dat de schuur binnenkwam door een vuil, gebarsten raam dat leefde van fladderend spinnenweb en opende het om honderden mensen te vinden die gekleed waren als de mensen in mijn schoolgeschiedenisboeken. Sommige van de mannen leken op Abraham Lincoln, en alle vrouwen droegen grote toga’s,” zegt hij.

“Tegen de tijd dat ik klaar was met het doorspitten van de doos en elke foto had onderzocht, was ik verslaafd, een fotoholic; ik moest ze hebben. Ik wilde ze allemaal hebben, maar als kind had ik maar genoeg geld om er een paar te kopen. Ik koos en betaalde mijn foto’s zorgvuldig en ging ze vervolgens op het boerenerf in het volle zonlicht bekijken.

dogs

honden

Cavo zegt dat zijn fascinatie voor oude beelden werd aangemoedigd door zijn ouders, die dozen met foto’s voor hem begonnen te kopen om te bekijken.

“Mijn ouders verrasten me met de houten kist en de mysterieuze inhoud. Ik spreidde de foto’s uit op onze eetkamertafel en begon ze stuk voor stuk te onderzoeken met een vergrootglas, en riep naar mijn ouders en broers en zussen telkens als ik iets interessants vond,” zegt hij.

“Uiteindelijk leek mijn oudere zus, die de zelfbenoemde woordvoerder van ons zes kinderen was, de desinteresse van mijn broers en zussen samen te vatten door te vragen: ‘Waarom verzamel je dode mensen, waarom kun je geen honkbalkaartjes verzamelen zoals een normaal kind?'”

hond

honden

Het boek bevat meer dan 200 foto’s en bevat hartverwarmende verhalen over enkele van de afgebeelde honden.

Onsterfelijke liefde is nu te koop en wordt uitgegeven door Harper Collins.