Eerste blik op AfterShoot Edits, met Justin Benson


Toen AfterShoot Edits voor het eerst werd aangekondigd, was ik behoorlijk opgewonden. Ik was al lang een gebruiker van AfterShoot’s culling technologie, die me hielp om mijn werklast te verminderen door me te concentreren op de beste foto’s van een fotoshoot. Tijdens mijn drukke zomer, vertrouwde ik vaak op Imagen, een ander AI-bewerkingsprogramma, om me te helpen sommige van mijn foto’s te bewerken. Dus hoe zou AfterShoot Edits zich verhouden?

Hoewel ik nog niet met de software heb kunnen spelen, heeft AfterShoot COO Justin Benson me uitgelegd wat ik kan verwachten.

Naadloze integratie met AI-culling

Wanneer AfterShoot Edits wordt gelanceerd, zullen gebruikers blij zijn te zien dat het is ingebouwd in het bestaande AfterShoot-cullingprogramma. Je kunt in één klap cullen, bewerken en exporteren.

Wanneer u een album toevoegt, wordt u gevraagd of u wilt beginnen met het uitsnijden of bewerken van uw foto’s. Dit maakt het gemakkelijk, zodat als u uw foto’s al in een ander programma hebt geruimd, of anders alleen geïnteresseerd bent in de bewerkingsfunctie, u dit gemakkelijk kunt doen.

“Het is allemaal samen en in één app,” zegt Justin. “Het is allemaal onderdeel van AfterShoot; dat is ons doel, om er één grote suite van te maken. Op dit moment, terwijl we het bouwen en ontwikkelen, kun je of cullen of bewerken, of allebei. De enige barrière die je moet overwinnen is dat je een Lightroom Classic catalogus moet hebben. Dus als je ze uitsnijdt, dan moet je ze openen in Lightroom voordat je ze bewerkt.

Bekijk de dagprijs

“Het goede nieuws is dat het supersnel te bewerken is – sneller dan cullen. Het was klaar voordat mijn koffie klaar was. Dus je begint binnen je AfterShoot module zoals je normaal zou doen, en je kan beginnen met eerst gewoon te cullen en dan naar de bewerkingsmodule te gaan en van daaruit te beginnen. Of je kunt gewoon beginnen met bewerken als je dat wilt. Je kunt je Lightroom Classic catalogus binnenhalen, aansluiten en het zijn ding laten doen.”

Momenteel zal AfterShoot Edits alleen compatibel zijn met Lightroom Classic.

Het mooie is dat als je elders hebt gesnoeid, je je beelden in AfterShoot kunt filteren op metadata zoals sterren en kleuren , zodat je bijvoorbeeld niet een hele map of collectie hoeft te bewerken.

Uw aangepaste profiel maken

De kracht achter AfterShoot Edits is gebaseerd op het uploaden van bestaande foto’s die je al hebt bewerkt naar het programma. Dit proces vindt plaats voordat u echt gebruik kunt maken van de kracht van AfterShoot Edits, en helpt bij het ontwikkelen van een profiel op basis waarvan u uw toekomstige foto’s kunt bewerken.

Het mooie hier is dat u AfterShoot Edits ook kunt trainen terwijl u verder gaat, door uw voltooide bewerkingen te uploaden. Dit is handig als u wijzigingen aanbrengt in Lightroom Classic, om ervoor te zorgen dat AfterShoot weet dat, hoewel ze u geholpen hebben om uw foto’s te bewerken, er nog wat aanpassingen nodig waren. U kunt ook meerdere AI-voorinstellingen maken, en voorinstellingen maken op basis van het type foto (RAW of JPEG), en op basis van kleur of zwart-wit.

Dit klinkt allemaal bekend … dus hoe is dit anders dan andere opties op de markt?

Als Imagen gebruiker, klonk wat Justin me vertelde enigszins bekend. Maar er zijn een paar vrij grote verschillen.

Met Imagen, moet je betalen per beeld. En je moet extra betalen voor bijsnijden en rechtzetten. Terwijl dit werkt en de prijsstelling die Imagen hanteert perfect haalbaar is, ziet AfterShoot een iets ander model. In plaats van het in rekening brengen van kosten per beeld, zal AfterShoot een abonnementsprijs hanteren. Geen betalingen per beeld, geen zorgen over budgetten voor elk project.

“Het is een flat fee service. We hebben nog geen prijzen vrijgegeven, maar het zal een vast bedrag zijn. Dus je kunt gewoon betalen en bewerken wat je wilt, spelen met profielen en verschillende dingen, en je geen zorgen hoeven te maken over wat het kost per beeld.”

Alle bewerkingen worden ook op je computer gedaan, wat betekent dat je geen wifi of een netwerkverbinding nodig hebt. Dit is enorm, want zo kan ik onderweg bewerken waar er misschien geen internet is. Zelfs bewerken in een vliegtuig of in een auto (als passagier) wordt een optie hier!

Het komt allemaal neer op tijdsbesparing

Omdat Justin trouwfotograaf is, heeft hij vaak met meerdere klanten tegelijk te maken. Daarom is AI-bewerking zo handig – omdat het veel tijd bespaart.

“Ik fotografeer veel bruiloften naast het runnen van AfterShoot. Dus mijn agenda is erg vol – ik ben altijd aan het werk. Omdat we AI-bewerking hebben, is dit de eerste keer in vijf of zes jaar dat ik in mijn eentje foto’s heb gemaakt van dingen die ik wilde fotograferen. Het is omdat ik me niet bezig hoef te houden met bewerken, ik hoef me niet bezig te houden met uitsnedes. Ik kan gewoon mijn camera ergens mee naartoe nemen, het filmen, laten uitsnijden en bewerken. En dan kijk ik er gewoon naar.

“Dat is waar denk ik veel van ons verliefd op werden toen we begonnen met fotografie lang geleden. We wilden foto’s maken van dingen waar we graag foto’s van maken.

“Dus het is echt cool dat AI eigenlijk komt in en laat me teruggaan naar dat gevoel, laat me soort van duik terug in die vroege liefde voor fotografie. Die creativiteit, weet je, het gaat niet alleen om de zaak. Het is, hey, ik ga foto’s maken van alles.”