Een vlog snel filmen en bewerken


Velen dachten dat vloggen een kortstondige trend zou zijn, maar het is veilig om te zeggen dat dat geen accurate voorspelling was. Veel content creators verweven vlogs als een manier om hun publiek verder en regelmatiger te betrekken. Het opnemen en bewerken van vlogs kan echter zeer tijdrovend zijn, tenzij je weet wat je doet.

Hoewel ik vaak video’s heb opgenomen en bewerkt voor verschillende doeleinden, heb ik nog nooit een vlog gemaakt. Ik ken vloggers en ik heb familieleden die vloggen, maar totdat je het geprobeerd hebt, besef je niet hoe lastig het kan zijn. Toen ik een gimbal voor de iPhone aan het reviewen was, besloot ik op een dag een vlog te maken (zij het minder pratend en meer verhalend), en ik leerde al snel dat het moeilijk is als je geen strakke workflow hebt.

Als je een beginner bent, heb je vaak niet alleen geen idee van hoe je uiteindelijke video eruit zal zien, maar weet je ook niet elk shot dat je nodig hebt totdat je aan het bewerken bent. Dan was de montagekant van de vergelijking ook een mijnenveld. Veel van de problemen zijn natuurlijk het gevolg van een gebrek aan ervaring, maar video’s zoals die van Peter Lindgren hierboven kunnen je veel tijd besparen bij het uitzoeken van fouten. Lindgren maakt al jaren vlogs en dat is te zien aan de kwaliteit van de resultaten.

Bekijk de dagprijs