Een 'Game-changer': Zo omschrijft deze recensent de nieuwe Tamron 50-400mm f/4.5-6.3 Di III VC VXD.


“Game-changer” is tegenwoordig een veelgebruikt modewoord, maar zelden maakt het product de hype waar. Bekijk waarom deze fotograaf ervan overtuigd is dat de nieuwe Tamron 50-400mm f/4.5-6.3 Di III VC VXD lens inderdaad een game-changer is.

Ik ben al lang een voorstander van lenzen van derden. Toen ik serieuzer werd in mijn fotografie en wat meer geld begon te verdienen, begon ik allerlei lenzen van derden te verzamelen naast mijn eigen assortiment lenzen. Ik heb lenzen van Sigma, Tokina, Tamron en Rokinon, maar als ik eerlijk ben, heb ik altijd het gevoel gehad dat Tamron bovenaan de totempaal van derden stond. Om duidelijk te zijn, ik heb geen banden met Tamron en ontvang geen slinkse smeergelden. Ik hou gewoon van de lenzen die ze maken, vooral hun zoomlenzen met een enorm brandpuntbereik.

En dat brengt ons bij deze geweldige video van Dustin Abbott, waarin hij de nieuwe Tamron 50-400mm f/4.5-6.3 Di III VC VXD voor Sony E mount spiegelloze camera’s introduceert en beoordeelt. Toen ik hem de lens aanvankelijk zag omschrijven als een game-changer, kromp ik een beetje ineen omdat dat een woord is dat veel te vaak wordt gebruikt, meestal met weinig onderbouwing. Maar terwijl hij zich sterk maakt voor deze Tamron-lens, is het moeilijk om zijn oprechte enthousiasme te weerleggen. Met zijn enorme brandpuntsafstand van 50-400 mm, zijn uitstekende beeldkwaliteit bij alle lengtes en zijn relatief betaalbare prijs van $1.299 heeft Abbott een aantal goede punten. Het enige nadeel is dat hij (voorlopig) alleen beschikbaar is voor spiegelloze camera’s met Sony E-vatting. Wat denkt u? Is het een echte game-changer?

Bekijk de dagprijs