Doe jij dit op Instagram? Zo niet, dan zou je het moeten doen


Sociale media voelen soms aan als de vleesgeworden duivel. Maar als je als fotograaf probeert sociale media in te zetten voor je bedrijf of je merk, dan moet je het slimme spel spelen. Voor Instagram gebruikers, zal dit u helpen.

Lange tijd was ik een fervent Instagram-gebruiker. Toen het voor het eerst uitkwam in 2010, was het precies waar ik naar op zoek was en een perfect alternatief voor Facebook, dat ik toen niet echt als een grote hulp voor fotografen zag. In de loop der jaren heb ik er veel mee gespeeld en kreeg ik het gevoel dat het een echte kans was om mensen te bereiken, meer bepaald potentiële klanten over de hele wereld, zonder te moeten betalen. Het was een win-win voor iedereen. Toen kocht Facebook het, haalde de ziel eruit, en veranderde het in Facebook met plaatjes. De algoritmen veranderden en zo ook de gebruikerservaring. Vandaag de dag is Instagram de weg ingeslagen van de korte video’s, Reels, en dat heeft ervoor gezorgd dat ik me verder heb teruggetrokken, wat prima is, omdat ik andere dingen heb die voorrang hebben in mijn leven, maar als je nog steeds probeert om Instagram te gebruiken om een bestaan op te bouwen, dan denk ik niet dat je weg kunt lopen zonder je aan te passen.

En dat brengt ons bij deze geweldige video van Evan Ranft, waarin hij het heeft over drie soorten Reels die elke fotograaf zou moeten maken. Als je bent zoals ik, dan krimp je ineen en huiver je als je denkt aan het maken van een Reel en beelden van ronddansende mensen zweven door je hoofd. Maar als Ranft praat, is het een goed idee om op zijn minst te luisteren, want hij heeft 150.000 volgers op Instagram en 250.000 volgers op YouTube, wat betekent dat hij weet hoe hij het sociale mediaspel goed moet spelen. Grappig genoeg raakt het eerste punt dat hij maakt aan waar ik hierboven op zinspeelde: met zoveel mensen die zich afkeren van Reels en Instagram verlaten, zit je in een goede positie om jezelf een voorsprong te geven op je concurrentie als je de veranderingen van Instagram omarmt in plaats van ervoor weg te lopen. Ranft bespreekt ook de redenen waarom Reels je kan helpen je profiel te laten groeien, dus neem er een kijkje en laat me weten hoe jij denkt over Reels, Instagram en sociale media in het algemeen.

Bekijk de dagprijs