De Ricoh GRIII X: de beste reiscamera die er is?


Wanneer u licht wilt reizen maar toch een kwaliteitscamera bij de hand wilt hebben, moet u vaak moeilijke beslissingen nemen en genoegen nemen met betreurenswaardige compromissen. Maar wat als een lichte, zakformaat camera veel van die problemen zou oplossen?

Van begin augustus tot een paar dagen geleden was ik terug in Australië. Het was de eerste keer in drie jaar dat ik thuis was vanwege de pandemie, en ik had zoveel te doen met familie en vrienden. Het was ook de eerste keer dat ik in Australië was met twee dochters die niet meer in een kinderwagen sliepen, maar rondrenden als leeuwen in de Serengeti. Vanwege die omstandigheden heb ik ervoor gekozen om helemaal geen camera-uitrusting mee te nemen, hoezeer het me ook pijn deed om dat te doen. Dat had ook te maken met het feit dat ik niets anders bezit dan DSLR’s en spiegelloze camera’s met verwisselbare lenzen.

Wat ons brengt bij deze geweldige video van James Popsys, waarin hij de Ricoh GR III X introduceert. In zijn review van deze Ricoh-reiscamera bespreekt Popsys zijn wens voor een camera die hij gemakkelijk overal mee naartoe kan nemen en die gemakkelijk in zijn zak past als hij hem niet gebruikt. Dat is het criterium dat hij hanteert voor een echte reiscamera en gaat terug naar de reden waarom ik geen van mijn camera’s meenam, omdat ze gewoon te omvangrijk waren om mee om te gaan als je de hele dag twee jonge meisjes oppakt en neerzet. Popsys bespreekt ook de redenen waarom hij de Ricoh GR III X verkiest boven de Fuji X100 en de Sony a7C en vooral, waarom hij niet gewoon zijn telefoon gebruikt. Geef de video een horloge en laat me weten wat uw favoriete reizen camera is.

Bekijk de dagprijs