De meest verwarrende maar essentiële gereedschappen van Lightroom ontraadselen


Een echte meester in een vak is iemand die de juiste gereedschappen voor zijn werk kent en weet hoe hij die gereedschappen moet gebruiken om hun mogelijkheden in een gegeven situatie te maximaliseren. Leer de beste manieren om enkele van Lightroom’s meest mysterieuze maar essentiële gereedschappen te gebruiken.

Sinds ik met digitale fotografie ben begonnen, ben ik altijd een Photoshop-gebruiker geweest. Dat komt vooral omdat Lightroom nog niet bestond toen ik software begon te gebruiken om mijn foto’s te bewerken, en naarmate ik meer vertrouwd raakte met Photoshop en de functies en interface ervan, zag ik nooit echt de noodzaak in om te veranderen. Tot op zekere hoogte is dat nog steeds zo, omdat ik zo vertrouwd ben met Photoshop dat het mijn standaardplatform blijft. Dat gezegd zijnde, is Lightroom de laatste jaren met sprongen vooruit gegaan als standalone bewerkingsprogramma, zozeer zelfs dat ik tegenwoordig voor sommige klussen liever Lightroom gebruik. Ik ben echter de eerste om toe te geven dat mijn vaardigheden in Lightroom nog ver achterblijven bij die van Photoshop, dus ik ben altijd op zoek naar tutorials en tips.

En dat brengt ons bij deze geweldige video van Mark Denney, waarin hij een aantal van de meest essentiële tools van Lightroom ontcijfert. Wat ik zo goed vind aan deze video is dat Denney vrij toegeeft dat er meerdere manieren zijn om dingen in Lightroom te doen, maar hij geeft uitstekende voorbeelden waarom bepaalde, veelgebruikte praktijken eigenlijk helemaal niet de beste praktijk zijn. Hij bespreekt bijvoorbeeld vignetten, en of je het standaardvignetgereedschap van Lightroom moet gebruiken, onder het Effectenpaneel, of een radiaal vignet, in het Basispaneel. Sommige van deze onderwerpen lijken misschien eenvoudig, maar weten wat het juiste gereedschap is voor de taak is een essentieel onderdeel van het worden van een betere editor en fotograaf. Laat me weten wat je denkt in de reacties hieronder.

Bekijk de dagprijs