De laatste zomerse hapjes vastleggen met een alles-in-één zoom


Nu het weekend van Labor Day nog maar een paar dagen van ons verwijderd is, denken we al aan de laatste momenten van de zomer. Of u nu naar het strand gaat of gaat grillen, hier zijn enkele goede redenen waarom een alles-in-één zoom u kan helpen de klus te klaren.

Naast het delen van mijn eigen ervaringen, had ik de kans om te praten met Tamron Pro Cecil Holmes, een natuur- en landschapsfotograaf uit Huntsville, AL. Cecil heeft een achtergrond in de IT en fotografeert al meer dan 10 jaar professioneel. Hij besteedt veel van zijn tijd aan reizen en fotograferen door de Verenigde Staten, en heeft een liefde voor zowel de natuur als reizen en dat komt tot uiting in zijn beelden.

Terwijl we ons opmaken voor het weekend van Labor Day, zijn hier enkele tips om u te helpen het meeste te halen uit uw laatste vakantie van de zomer.

Verken uw plaats

Ik koos ervoor om naar Grand Haven, MI, te gaan en een paar van hun lokale stranden te bezoeken. Met een combinatie van de Tamron 28-200mm f/2.8-5.6 en de Tamron 18-300mm f/3.5-6.3 kon ik inzoomen (en uitzoomen) op wat de natuur te bieden had. Het stelde me echt in staat om in harmonie te komen met de natuur en wat er om me heen was.

Voor Cecil gaat het allemaal om het vastleggen van details. “Ik ben in de eerste plaats een natuur- en landschapsfotograaf, dus ik zoek naar dingen die een beetje afwijken van de ‘norm’ van een typische zomervakantieganger. Ik ben altijd op zoek naar patronen in de natuur als ik kan.

“Als ik op het strand ben, ben ik altijd op zoek naar interessante patronen in het zand. Ik hou er ook van om patronen te creëren door een langere belichtingstijd te gebruiken en te proberen om de golven te timen terwijl ze in en uit rollen. De langere belichting kan een aantal zeer interessante patronen in de uiteindelijke foto’s creëren. Ik zoek ook graag naar kleuren. Dingen zoals felgekleurde parasols tegen een contrasterend zandstrand of zelfs regenbogen als je geluk hebt!”

Ga off-the-grid

Hoewel er enkele voor de hand liggende locaties zijn om te bezoeken en te fotograferen, is het belangrijk om verder te kijken dan die. Voor mij was Grand Haven State Park een voor de hand liggende keuze, maar ik koos ervoor om dat te laten voor zonsondergang, en in plaats daarvan concentreerde ik me op een kleiner strand een paar mijl zuidelijker.

Als je kinderen hebt of met vrienden en familie bent, is het belangrijk om dit weekend tijd met hen door te brengen en ook van die speciale momenten te genieten.

“Ik ga graag kajakken in de zomer, en mijn zoon houdt van vissen,” zei Cecil. “We gaan zo vaak samen op pad en hij vist terwijl ik fotografeer. Ik denk dat je er in de zomer met een kajak op uit kunt trekken op een plaatselijke rivier of in je plaatselijke wildreservaat. Het is er meestal niet zo druk en ik kan op locaties komen waar ik foto’s kan maken van dingen waar ik normaal niet zou kunnen komen, zoals waterlelies, kikkers op lelievelden, of gewoon herinneringen vastleggen van mijn zoon die vist vanuit zijn kajak.

Foto door Cecil Holmes

“Een goede tip voor het fotograferen rond water is het gebruik van een circulaire polarisator. Ik gebruik er altijd een om reflecties op het water te helpen temperen. Als ik waterlelies fotografeer, is het van cruciaal belang om de reflecties op de bladeren rond de bloem te verwijderen.”

Hoe zit het met die lastige buitenopnamen in de zon?

We hebben allemaal wel eens gehoord van de zon-16 regel, maar soms is dat gewoon niet voldoende. En wat als je een zonnester wilt fotograferen?

“Ik fotografeer graag en veel tegen de zon in, dus ik probeer altijd een mooi beeld met een zonster erin vast te leggen,” zegt Cecil. “Dat lukt meestal beter bij zonsopgang of zonsondergang, maar het kan altijd als je de zon ergens omheen kunt laten breken.

“Een paar goede tips om een geweldig zonsterbeeld te krijgen zijn om het brede uiteinde van je lens te gebruiken, zoals 18mm of 28mm, en een kleiner diafragma te gebruiken, zoals f/16 of kleiner. Als je de zon ‘groter dan het leven’ wilt laten lijken, kun je het tegenovergestelde doen en de langere kant van je lens gebruiken met een meer open diafragma, zoals f/5.6 of f/6.3. De langere brandpuntsafstand comprimeert de scène en laat de zon groter lijken.

“Als ik herinneringen probeer vast te leggen bij hard licht, dan kijk ik gewoon naar mijn histogram op mijn camera om ervoor te zorgen dat ik de hooglichten niet overbelicht. Het gebruik van het histogram van je camera of het inschakelen van de highlight-waarschuwingen, of blinkies zoals velen ze noemen, kan je echt helpen bij het fotograferen in moeilijke lichtomstandigheden.”

Een paar tips om het beste te halen uit het fotograferen in de buitenlucht

Foto door Cecil Holmes

“Een tip die ik zou willen geven aan iedereen die graag zonder statief fotografeert, is om altijd de vibratiecompensatie (VC) te gebruiken, hetzij op de lens, de camerabody of beide! Niemand houdt van onbedoelde wazige beelden! Vergeet echter niet om het uit te schakelen als je een statief gebruikt.

“Een andere goede uitdaging voor doorgewinterde fotografen is om een van deze alles-in-één lenzen te kiezen en je voor te nemen om een dag of een week alleen die lens te gebruiken. Het zal je veel tijd besparen om lenzen te wisselen, je reistas lichter houden, en je zult ook ontdekken hoe nuttig en veelzijdig deze lenzen zijn!”

Buiten de kaders denken

Maar wat als je op zoek bent naar een foto die een beetje buiten de gebaande paden valt? Hoewel het belangrijk is om die “must-have” foto’s te maken, kan het net zo leuk (en uitdagend) zijn om jezelf een beetje te pushen.

“Ik denk graag aan klassieke zomerfoto’s zoals kinderen die in het water spelen, of dat nu een sproeier is, een zwembad, of een ouderwets waterballonnengevecht! Ik denk ook dat je geweldige foto’s kunt maken van mensen die genieten van watersporten, ijsjes, en nog veel meer. Ik zoek zelf graag naar meer natuurlijke dingen, zoals zonsopgangen/ondergangen, regenbogen of misschien een waterval. Het is altijd fijn om het water aan je voeten te voelen op een warme zomerdag!”

Waar het allemaal op neerkomt, is het vastleggen van die laatste hapjes van de zomer. En met een veelzijdige, alles-in-één lens zoals de 28-200mm of 18-300mm is het supermakkelijk om elke opname te maken die je nodig hebt.