Bent u een ‘Fanny Pack Photgrapher'?


In de categorie ‘zo belachelijk dat ik niet zeker weet of het echt is, maar toch wel een cool idee’ valt een video die het leven van een ‘fanny pack fotograaf’ beschrijft.

Ik had gehoord van fanny packs, als een kind van de jaren ’80. Ik weet wat een fotograaf is (denk ik). Ik wist niet wat een fanny pack fotograaf was. Is het een camera die ook als heuptasje dient? Een heuptasje dat dienst doet als camera? Het antwoord is dat het geen van deze dingen is.

Zoals YouTuber en fotograaf Omar Gonzalez het definieert, is een fanny pack fotograaf een fotograaf die ervoor kiest om een fanny pack te gebruiken om hun foto-uitrusting en gerelateerde items in op te bergen in plaats van een rugzak of schoudertas zoals gebruikelijker is. En toen dacht ik er echt over na. Ik ben mijn leven eigenlijk begonnen als een fanny pack-fotograaf. Mijn eerste digitale camera was de op diskettes gebaseerde Sony Mavica MVC-FD83. Er pasten ongeveer zes foto’s op een 3,5″ floppy disk, die mijn leerlingen onlangs een “VHS tape” noemden toen ik de camera tevoorschijn haalde op mijn fotografie zomerkamp en hen vroeg wat het was. Daarom reisde ik vaak rond met een rugzak vol floppydisks, zodat ik kon blijven fotograferen. Dus ja, ik ben in feite een fanny pack fotograaf.

Bekijk de dagprijs

Hoewel ik al een hele tijd niet meer met de rugzak heb rondgelopen, zijn er toch een paar moderne varianten op. Onlangs heb ik de HEX Ranger DSLR sling beoordeeld, en ik zou zeggen dat dit de spirituele opvolger van de fanny pack is. Het is bij uitstek meer praktische hoewel, met speciale vakken uitgesneden voor lenzen en accessoires, en een zekere mate van weerbestendigheid. Hoewel je waarschijnlijk wel een weerbestendige fanny pack kunt vinden.

Ik dacht ook aan enkele klassieke digitale camera’s die perfecte rugzakcamera’s zouden zijn. Veel micro vierderde camera’s kwamen in me op, zoals mijn altijd groene Panasonic Lumix DMC-GM1. Een modernere variant zou de Olympus OM-D E-M10 Mark IV zijn, met de extra bonus van een zoeker op die camera.

Wat zijn uw ideeën over rugzakfotografie? Zijn er camera’s die een betere rugzakcamera zouden zijn dan andere? Laat uw gedachten achter in de commentaren hieronder.